ACT FOR EARTH

Κλιματική Αλλαγή. Βιώσιμη Ανάπτυξη. Πράσινη Ενέργεια. Πράσινη Ζωή. Το Act for Earth, με την εγκυρότητα του CNN Greece, επαγρυπνεί και συνεχίζει τη δυναμική του πορεία στην ενημέρωση για όλα τα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Η Γη μας χρειάζεται και μας καλεί: Δράση για τη Γη, τώρα!

ENTER SITE
Δείτε στο explainer video του Act for Earth πώς τα μικροπλαστικά διαχέονται στην τροφική αλυσίδα
Η βιώσιμη διαχείριση της γης απαραίτητη για την αειφορία - Δείτε το Infographic
Ψηφίστε στο νέο poll του Act for Earth για το αν θα οργανώσετε βιώσιμες διακοπές
ERNST & YOUNG: Η βιωσιμότητα φέρνει επενδύσεις στις αναδυόμενες τεχνολογίες
Δυσοίωνο το 2023 για τους παγετώνες στην Ελβετία: «Για άλλη μια φορά έχουμε πολύ λίγο χιόνι»
ΕΕ: Έξι χώρες απαιτούν την υιοθέτηση κανόνων και περιορισμό των μικροπλαστικών

Υποστηρικτές

Τα τροπικά δάση της Γης αποψιλώνονται και οι πυρκαγιές δεν είναι η μόνη αιτία - Δείτε το infographic

Ατελείωτες είναι οι δασικές εκτάσεις του Αμαζονίου που αποψιλώθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την πλευρά της Βραζιλίας.

 

infographic

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ

Εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής κοινότητας μιλούν στο Act for Earth για όλα τα ζητήματα
Μαρία Κακαλή, δήμαρχος: Ο Άη Στράτης, το πρώτο εξ ολοκλήρου πράσινο νησί
Μαρία Κακαλή
Ο Άη Στράτης, το πρώτο εξ ολοκλήρου πράσινο νησί
«Εκσυγχρονίζουμε τον τόπο μας για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού μας. Η ενεργειακή αυτονομία μάς αφορά όλους και αποτελεί σημαντικό στόχο για εμάς», λέει στο Act for Earth η dήμαρχος Αγίου Ευστρατίου
Δάσος Δαδιάς: Τα σπάνια είδη πουλιών και το σχέδιο αποκατάστασης της καμένης περιοχής
Σύλβια Ζακκάκ
Τα σπάνια είδη πουλιών και το σχέδιο αποκατάστασης του δάσους Δαδιάς
Η Βιολόγος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς, ΟΦΥΠΕΚΑ, μιλά στο CNN Greece για την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού και εξηγεί πώς μπορεί να αποκατασταθεί η βλάβη
Τα λιβάδια Ποσειδωνίας στις ελληνικές θάλασσες και η άμεση ανάγκη προστασίας τους
Λυδία Αλβανού
Τα λιβάδια Ποσειδωνίας στις ελληνικές θάλασσες και η άμεση ανάγκη προστασίας τους
«Τα λιβάδια Ποσειδωνίας που εντοπίζονται στη Μεσόγειο, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προστασία του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς δρουν ως δεξαμενή του διοξειδίου του άνθρακα και η προστασία τους είναι πολύ σημαντική» εξηγεί για τα γνωστά σε όλους μας «φύκια», η θαλάσσια βιολόγος, μιλώντας στο Act for Earth
Ζαμπούκης: Η Αλεξανδρούπολη ενεργειακή πύλη για τα Βαλκάνια
Γιάννης Ζαμπούκης
Η Αλεξανδρούπολη γίνεται ενεργειακή πύλη για τα Βαλκάνια
Η νέα Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής πρόκειται να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από το φυσικό αέριο που θα καταφτάνει μέσω του FSRU και θα εφοδιάζει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, δηλώνει στο CNN Greece ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΟ «ΠΡΑΣΙΝΗ»

pin
pin
pin
pin
pin
pin
pin
pin
pin
pin
pin
pin

Η ζέβρα είναι περισσοδάκτυλο θηλαστικό ζώο που ανήκει στις Ιππίδες, συγγενής του αλόγου.

Πηγή: wikipedia

Το συνηθέστερο είδος Ζέβρας είναι η Ζέβρα η γνήσια (Equus zebra), ζει στην νότια και δυτική Αφρική, σε αγέλες.

Πηγή: Wikipedia

Η ζέβρα μοιάζει με το άλογο, όμως το τρίχωμά της είναι άσπρο ή πολύ ανοιχτό κίτρινο με λεπτές μαύρες ραβδώσεις, οι οποίες υπάρχουν και πάνω στην κοντή και όρθια χαίτη της.

Πηγή: Wikipedia

Η ζέβρα, κατά μέσο όρο έχει μήκος 2,2 μ. και ζυγίζει γύρω στα 200 κιλά. Έχει μικρό κεφάλι, αλλά ευκίνητα αυτιά, που στρέφονται σε μεγάλες γωνίες.

Πηγή: wikipedia

Οι ζέβρες έχουν εξαιρετική ακοή και όραση και μπορούν να τρέξουν με ταχύτητες έως και 56 χιλιόμετρα την ώρα. Έχουν επίσης ένα δυνατό λάκτισμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ακόμα και σε αρπακτικά, των οποίων αποτελούν θήραμα.

Πηγή: wikipedia

Οι ρίγες της ζέβρας προέρχονται από μελανοκύτταρα, που καθορίζουν επιλεκτικά τη μελάγχρωση της γούνας της. Οι τρίχες που περιέχουν μελανίνη φαίνονται μαύρες, ενώ αυτές χωρίς μελανίνη φαίνονται λευκές.

Πηγή: Wikipedia

Το λεοντόψαρο ανήκει στο γένος Πτερόεις που είναι γένος δηλητηριωδών τροπικών θαλάσσιων ψαριών της οικογένειας των Σκορπαινίδων.

Πηγή: wikipedia

Τα λεοντόψαρα έχουν έντονο χρωματισμό με κόκκινες, λευκές, μαύρες και κρεμ λωρίδες, εντυπωσιακά θωρακικά πτερύγια και δηλητηριώδεις άκανθες.

Πηγή: wikipedia

Τα λεοντόψαρα προέρχονται από τον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, όμως πλέον έχουν εισβάλλει στον δυτικό Ατλαντικό, την Καραϊβική και τη Μεσόγειο.

Πηγή: wikipedia

Το λεοντόψαρο εμφανίστηκε στις ελληνικές θάλασσες το 2015 και έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την επικράτεια, ενώ έχει αναπτύξει μεγάλους πληθυσμούς στα νότια Δωδεκάννησα και την Κρήτη.

Πηγή: lionhare.hcmr.gr

Το λεοντόψαρο είναι χωροκατακτητικό και θεωρείται ένα από τα χειρότερα εισβολικά είδη, όσον αφορά τις επιπτώσεις του στην αυτόχθονη ιχθυοπανίδα, καθώς τρέφεται κυρίως με νεαρά άτομα αυτόχθονων ψαριών.

Πηγή: lionhare.hcmr.gr

Είναι σχεδόν απίθανο να τσιμπηθούμε από λεοντόψαρο κολυμπώντας, καθώς συνήθως κρύβεται σε βραχώδεις περιοχές. Μπορούμε όμως να το ψαρέψουμε με προσοχή, να καθαρίσουμε τα δηλητηριώδη του αγκάθια και να το καταναλώσουμε με ασφάλεια.

Πηγή: lionhare.hcmr.gr

Act for Earth polls

Το Act for Earth απευθύνεται στους ενεργούς πολίτες και ζητά την άποψη και τη θέση τους για μια σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας, που σχετίζονται με το περιβάλλον. Κάθε μήνα, μία νέα δημοσκόπηση βρίσκεται στον αέρα και καταγράφει τον σφυγμό της κοινωνίας για τα φλέγοντα θέματα της κλιματικής αλλαγής.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ