Έριχναν λύματα από βόθρο σε ρέμα που καταλήγει στην λίμνη Κορώνεια
Ανανεώθηκε:
Μεγάλα ποσοστά απόρριψης αστικών λυμάτων σε ρέμα που καταλήγει στην λίμνη Κορώνεια διαπιστώθηκε από έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μιας γυναίκας και ενός άνδρα ηλικίας 66 και 45 ετών, ως συνιδιοκτητών – συνδιαχειριστών εταιρείας αποκομιδής και επεξεργασίας λυμάτων, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 45χρονος, τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, ως οδηγός βυτιοφόρου ιδιοκτησίας της εταιρείας αποκομιδής και επεξεργασίας, προέβη στην ανεξέλεγκτη απόρριψη αστικών λυμάτων, προερχόμενα από εκκενώσεις βόθρων, εντός ρέματος που καταλήγει τη λίμνη Κορώνεια, σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά.
Ως αποτέλεσμα προηλήθηκε ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, που είναι οικολογικά προστατευόμενη και βρίσκεται σε Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Μιανμάρ: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του στρατού σε αγορά χωριού
15:48
Πέθανε η κορυφαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Παπαντωνίου
15:40
ΗΠΑ - Ιράν: Η διαπραγματευτική ομάδα της Τεχεράνης αναχώρησε για τον νέο κύκλο συνομιλιών στη Γενεύη
15:31
Έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ για υποδομές στον Έβρο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)
15:30