ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημοσκόπηση Act for Earth: Στην ανακύκλωση πιστεύουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση Act for Earth: Στην ανακύκλωση πιστεύουν οι πολίτες

Το 41% των αναγνωστών του Act for Earth που απάντησαν στη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας πιστεύουν πως η επέκταση του συστήματος της ανακύκλωσης μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

Η ανακύκλωση και η καλύτερη εφαρμογή της, μάλιστα, προκρίθηκαν έναντι επιλογών όπως η επέκταση της δασοπροστασίας, η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η ηλεκτροκίνηση.

Αναλυτικά, θέσαμε στους αναγνώστες το εξής ζήτημα: «Το νέο έτος, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, θα ήθελα:». Οι πιθανές απαντήσεις συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά:

- Να επεκταθεί και να γίνεται συστηματικά ανακύκλωση 41%

- Να δοθούν κίνητρα για να επεκταθεί η ηλεκτροκίνηση 10,3%

- Να αξιοποιηθούν καλύτερα οι ΑΠΕ 17,9%

- Να εφαρμοστεί καλύτερα η δασοπροστασία 30,8%

Παρόλο που ο μπλε κάδος υπάρχει στην καθημερινότητα των πολιτών, εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η ανακύκλωση δεν γίνεται σωστά και στο εύρος που θα έπρεπε. Η ιδέα ότι τα απορρίμματα μας δεν θα επιβαρύνουν τον πλανήτη, αλλά αντίθετα θα ανακυκλώνονται και θα επαναχρησιμοποιούνται, φαίνεται πως ελκύει τους πολίτες. Στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την προστασία του πλανήτη, αφήνοντας τη δασοπροστασία στη δεύτερη θέση. Η ηλεκτροκίνηση και η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας φαίνεται πως δεν έχουν κερδίσει ακόμη την εμπιστοσύνη των πολιτών ως προς τη χρησιμότητά τους για τη σωτηρία του πλανήτη.

Νέα δημοσκόπηση από το Act for Earth

Ήδη στην πλατφόρμα του Act for Earth βρίσκεται η νέα δημοσκόπηση για το περιβάλλον, η πρώτη για το 2022, όπου οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο παρακάτω ερώτημα:

Για τις μετακινήσεις σας, επιλέγετε ποδήλατο / ηλεκτρικό ποδήλατο / ηλεκτρικό πατίνι;

- Συχνά/Μερικές φορές

- Ποτέ

- Θα ήθελα, αλλά δεν εξυπηρετεί τις καθημερινές μου διαδρομές

- Χρησιμοποιώ πάντα το αυτοκίνητό μου

Στο poll του Act for Earth οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν τόσο στην πλατφόρμα Act for Earth όσο και μέσω της σελίδας του CNN Greece στο Instagram και στο Facebook (μείνετε συντονισμένοι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ