ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημοσκόπηση Act for Earth: Ζήτημα και προσωπικής ευθύνης η προστασία του περιβάλλοντος

Δημοσκόπηση Act for Earth: Ζήτημα και προσωπικής ευθύνης η προστασία του περιβάλλοντος

Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι και ζήτημα προσωπικής ευθύνης, απάντησαν οι αναγνώστες του Act for Earth στην τελευταία δημοσκόπηση.

Παράλληλα, μεγάλη έμφαση δίνεται και στο πώς η πολιτεία μεριμνά για αυτό, μέσω της νομοθεσίας, καθώς οι πολίτες κρίνουν πως απαιτούνται δραστικότερες παρεμβάσεις.

Το Act for Earth έθεσε στους αναγνώστες του το ερώτημα «Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στην αλλαγή συμπεριφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος;», δίνοντας παράλληλα τέσσερις προτεινόμενες απαντήσεις, οι οποίες συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά:

- Πληρέστερη ενημέρωση 7,5%

- Μεγαλύτερη διαφάνεια 5%

- Να αντιληφθούμε ότι είναι και προσωπική μας ευθύνη 47,5%

- Δραστικότερη νομοθεσία 40%.

Όπως είναι φανερό, οι πολίτες σήμερα πιστεύουν πως η προστασία του πλανήτη μας αφορά όλους, σε ύψιστο επίπεδο. Έτσι, εκτιμούν πως η απαιτούμενη αλλαγή στο πώς συμπεριφερόμαστε θα έρθει όταν πρωτίστως αντιληφθούμε πως είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε μπροστά. Κινήσεις που μπορεί να μοιάζουν έως και μηδαμινής σημασίας στην καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα ο τρόπος που χρησιμοποιούμε ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά που απαιτείται. Ουσιαστικά, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας, ενσωματώνοντας πρακτικές φιλικότερες στο περιβάλλον, οι πολίτες πιστεύουν πως μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως τέσσερις στους δέκα πολίτες απαντούν πως χρειάζεται δραστικότερη νομοθεσία, που θα συμβάλλει περισσότερο και με πιο αποτελεσματικό τρόπο στον σκοπό αυτό.

Νέα δημοσκόπηση από το Act for Earth

Ήδη στην πλατφόρμα του Act for Earth βρίσκεται η νέα δημοσκόπηση για το περιβάλλον, η πρώτη για το 2022, όπου οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο παρακάτω ερώτημα:

Ποιο μέτρο εκ μέρους των πολιτών μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος;

- Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

- Λιγότερες μετακινήσεις με ιδιωτικά ρυπογόνα μέσα

- Περισσότερη ανακύκλωση

- Υπεύθυνη κατανάλωση

Στο poll του Act for Earth οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν τόσο στην πλατφόρμα Act for Earth όσο και μέσω της σελίδας του CNN Greece στο Instagram και στο Facebook (μείνετε συντονισμένοι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ