Καταφύγιο στη λίμνη Κερκίνη βρίσκουν τα πληγωμένα πτηνά του Έβρου
Αργυροπελεκάνος
EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣΣε ένα φιλόξενο χώρο στη λίμνη Κερκίνη βρίσκουν καταφύγιο τα πληγωμένα πτηνά, που εντοπίζονται τραυματισμένα στην περιοχή και διασώζονται.
Μέλος της «οικογένειας» των πτηνών που διαβιούν στην περιοχή από το 2019 έγινε πρόσφατα ένας αργυροπελεκάνος που τον Νοέμβριο του 2024 βρέθηκε τραυματισμένος από ηλεκτροπληξία στο Δέλτα του Έβρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου «Δράση για την άγρια ζωή» ο νεαρός αυτός αργυροπελεκάνος αφού έγινε αντιληπτός μεταφέρθηκε στο κέντρο περίθαλψης της Δράσης, στη Θεσσαλονίκη, όπου έμεινε για τρεις μήνες, λαμβάνοντας τη φροντίδα που χρειαζόταν για να αναρρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι η αριστερή του φτερούγα έπρεπε να ακρωτηριαστεί.
Μπορεί πλέον να μην πετάει, ωστόσο μπορεί να διαβιώσει στη λίμνη, όπου υπάρχει άφθονη τροφή και ένα ασφαλές περιβάλλον. Για την παρακολούθησή του, του τοποθετήθηκαν πλαστικά δαχτυλίδια στα πόδια και ετικέτα στην υγιή του φτερούγα, ώστε να μπορεί να εντοπίζεται από απόσταση.
Στην συγκεκριμένη περιοχή ζουν οκτώ αργυροπελεκάνοι και ροδοπελεκάνοι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το γηραιότερο πτηνό στον κόσμο γέννησε σε ηλικία 74 ετών
«Το ισχυρότερο μέσο ενάντια στους πολέμους η δύναμη των στρατών», δήλωσε η Μελόνι
22:25
ΗΣΑΠ: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
22:20
Ο Τραμπ αναστέλλει τα υπεράκτια αιολικά έργα λόγω «κινδύνων εθνικής ασφάλειας»
22:17
ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα από τους δύο ελέγχους μέσα σε δύο μέρες σε Σύλλογο Τεμπών και αγρότες
22:09