Έξι εκατομμύρια γαϊδούρια σφάζονται στην Κίνα κάθε χρόνο για το δέρμα τους
Γαϊδουράκια σε στάβλο της Κίνας
AP Photo/Sam McNeilΘύματα για την παρασκευή ενός παραδοσιακού φαρμάκου, που στην Κίνα χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την επιβράδυνση της γήρανσης και την τόνωση της γονιμότητας, πέφτουν κάθε χρόνο περίπου έξι εκατομμύρια γάιδαροι.
Πρόκειται για ένα προϊόν μάλιστα που χρησιμοποιείται στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική και αναπτύσσεται ταχύτητα, καθώς ο οποίος των γαϊδάρων μπορεί να αυξηθεί μέχρι το 2027 στα επτά εκατομμύρια, όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη (26/6) η μη κυβερνητική οργάνωση Donkey Sanctuary (Καταφύγιο Γαϊδουριών).
Το προϊόν αυτό, που άλλοτε ήταν αποκλειστικό προνόμιο των αυτοκρατόρων, είναι πλέον περιζήτητο από την κινεζική μεσαία τάξη και αντιπροσωπεύει μια αγορά άνω των 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Κατάρρευση του πληθυσμού
Η Κίνα, ο πληθυσμός γαϊδουριών της οποίας έχει καταρρεύσει τις τελευταίες δεκαετίες, περνώντας από τα 11 εκατομμύρια το 1992 σε 1,5 εκατομμύριο το 2023, έχει στραφεί κυρίως προς την Αφρική για να ικανοποιήσει τη ζήτηση.
Αυτή η αγορά, που βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη «έχει μεταμορφώσει τους γαϊδάρους σε εμπορεύματα, τροφοδοτώντας μια εμπορική επιδημία» η οποία πλήττει ιδιαίτερα τις δραστηριότητες των γυναικών και των παιδιών, υπογραμμίζει στην έκθεσή της η Donkey Sanctuary, μια βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση.
«Παράνομα δίκτυα λειτουργούν σε όλη την ήπειρο, συχνά χωρίς συνέπειες, κλέβοντας και σφάζοντας γαϊδάρους μέσα στη νύκτα» τονίζεται στην έκθεση.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς:«Νόμιζα ότι θα με πυροβολούσε - Πλημμελή τα μέτρα»
10:21
Δύο νεκροί στη βορειοανατολική Ουκρανία από επιδρομή ρωσικών drones
10:07
Κόουλ Άλεν: Ποιος είναι ο 31χρονος που άνοιξε πυρ στο Washington Hilton - Δάσκαλος και προγραμματιστής video games (pics&vid)
09:56
Μητσοτάκης: Ισχυρή και πολυεπίπεδη η συμμαχία με τη Γαλλία - Τέσσερα μέτρα για τους κτηνοτρόφους της Μυτιλήνης χωρίς οικονομικό πλαφόν
09:55