«Περπατώ και προστατεύω»: Δράση καθαρισμού από μαθητές της Λάρισας στα μονοπάτια του Άμυρου ποταμού
Το λιθαράκι τους για ένα καλύτερο περιβάλλον έβαλαν οι μαθητές και μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, οι οποίοι στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης με σύνθημα «Περπατώ και προστατεύω» συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού των ακτών και των μονοπατιών του ποταμού Άμυρου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, επισκέφτηκαν το Μεγαλόβρυσο Αγιάς, όπου και ενημερώθηκαν για την ιστορία και το φυσικό κάλλος της περιοχής και ξεναγήθηκαν στους χώρους του χωριού, σύμφωνα με το eleftheria.
Με τον καθαρισμό των μονοπατιών και σημείων περιπάτου, οι μικροί αυτοί πρεσβευτές της φύσης, έστειλαν το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
Η δράση αποτέλεσε ένα μάθημα για τον ρόλο του ενεργού πολίτη, ενώ ανέδειξε την αξία της συνεργασίας μεταξύ σχολικών μονάδων και τοπικής αυτοδιοίκησης για την καλλιέργεια της υπευθυνότητας, της οικολογικής ευαισθησίας και της κοινωνικής συμμετοχής.
Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η διευθύντρια του σχολείου και δύο εκπαιδευτικοί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαθητές δίνουν «ζωή» στη Νέα Κίο - 100 αλμυρίκια «πρασίνισαν» το παραλιακό μέτωπο
Χειμερινό ηλιοστάσιο: Απόψε η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου - Ξεκινά και επίσημα ο χειμώνας
10:53
Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Σκύρου μετά από μπλακ άουτ - Επιχείρηση του Λιμενικού
10:44
«Καμπανάκι» επιστημόνων για τη μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν
10:35
Επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο: Ορειβάτης προσπάθησε να ανέβει στην κορυφή και εγκλωβίστηκε
10:26