Στα «λευκά» το όρος Φούτζι της Ιαπωνίας - Το θερμό καλοκαίρι καθυστέρησε τα πρώτα χιόνια
Το όρος Φούτζι
APΜε καθυστέρηση ήρθαν για μία ακόμη χρονιά οι πρώτες χιονοπτώσεις στο εμβληματικός όρος Φούτζι στην Ιαπωνία, λόγω του ασυνήθιστα ζεστού καλοκαιριού που προηγήθηκε.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το όρος, ένα ελαφρύ λευκό «πέπλο» ήταν ορατό από την πόλη, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν υπό του μηδενός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης.
Το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας δέχεται συνήθως την πρώτη χιονόπτωση στις αρχές Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι, τα πρώτα χιόνια έπεσαν 21 ημέρες αργότερα από το συνηθισμένο. Στα θετικά νέα όμως, χιόνισε νωρίτερα απ' ό,τι το 2024, οπότε οι πρώτες νιφάδες έπεσαν στις 6 Νοεμβρίου.
Η καθυστερημένη άφιξη του χιονιού στο όρος Φούτζι, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, αντανακλά τις ευρύτερες κλιματολογικές αλλαγές. Η παρατεταμένη καλοκαιρινή ζέστη μεταβάλλει τα πρότυπα βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων παγκοσμίως, καθιστώντας το 2024 το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Επομένως οι ορεινές, αλλά και οι παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας δεν θα μπορούσαν παρά να βιώνουν ολοένα και πιο συχνά ηπιότερους χειμώνες και θερμότερα καλοκαίρια, όπως σημειώνει η εφημερίδα Independent.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα «λευκά» και η Σαμαρίνα - Έπεσε το πρώτο χιόνι και εγκλωβίστηκαν κτηνοτρόφοι στα βουνά
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25 Δεκεμβρίου)
06:30
Αυξημένες αποδοχές για τους δημόσιους υπαλλήλους - Τι κερδίζουν μετά τις φοροελαφρύνσεις
06:00
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή του χρόνου
05:00
Αντίστροφη μέτρηση για την επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ - Πάνω από 120.000 vouchers έως σήμερα
04:00