Οι πρώτες ποσότητες νερού γεμίζουν το φράγμα Μπραμιανών στην Ιεράπετρα
Ξηρασία (φωτογραφία αρχείου)
FREEPIKΜία πηγή υδροδότησης εξαιρετικά σημαίνουσας σημασίας αποκτά το Φράγμα Μπραμιανών μετά την παρατεταμένη ξηρασία που «δοκιμάζει» την Ιεράπετρα, καθώς από το πρωί του Σαββάτου (8/11) τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα γεώτρηση στη Σαρακίνα.
Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δημοσιεύσει το CNN Greece τον Ιούνιο, «η ποσότητα νερού στο Φράγμα Μπραμιανών Ιεράπετρας, στα μέσα Μαρτίου 2025 ανερχόταν σε μόλις 3.897.100 m3, ενώ την ίδια περίοδο το 2024 ανερχόταν στα 9.575.100 m3».
Όπως μεταδίδει το radiolasithi, οκτώ μήνες μετά, το φράγμα βρίσκεται σε οριακό σημείο, διαθέτοντας μόλις πάνω από 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.
Με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής διαδικασίας, το έργο εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς για την επίσημη έναρξη άντλησης, αναμένεται η τελική άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων.
ΦΟΒΟΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: CNNi: Με το δάκτυλο στην σκανδάλη ο Τραμπ - Eξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν
19:04
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα ενάντια στην δολοφονία της Ρενέ Γκούντ από πράκτορα της ICE
18:52
ΚΥΣΕΑ: Έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών - Ποιοι προάγονται και ποιοι παραμένουν
18:40
Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός με 94-86
18:27