Αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος: Η ανθρώπινη δραστηριότητα παίζει ρόλο στην υπερθέρμανση
O επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, Σκοτ Προύιτ, δήλωσε ότι πιστεύει πως η ανθρώπινη δραστηριότητα παίζει κάποιο ρόλο στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ωστόσο το να αποτιμηθεί με ακρίβεια ο βαθμός αυτής της ευθύνης είναι δύσκολο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ο Προύιτ απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερωτήσεις σχετικά με το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να πιστεύει πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απάτη, όπως άλλωστε υποστήριξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.
Ο Προύιτ συμπλήρωσε ότι ο ίδιος επισήμανε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη συμβαίνει κι ότι η «ανθρώπινη δραστηριότητα συμβάλλει σε αυτήν με κάποιον τρόπο. Το να καταμετρηθεί με ακρίβεια, κατά την άποψή μου, ο βαθμός της ανθρώπινης ευθύνης είναι μια πρόκληση».
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο Ισραήλ
23:36
Αραγτσί: «Σοβαρός ο κίνδυνος ραδιενέργειας» - Μετά την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ
23:24
Η Αργεντινή απέλασε τον Ιρανό επιτετραμμένο ως «persona non grata»
23:12
Ιρανικός στρατός: «Ολόκληρη η περιοχή θα μετατραπεί σε κόλαση» για ΗΠΑ και Ισραήλ»
23:00