ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πανηγυρισμοί στη Χαριλάου Τρικούπη για την εκλογή Ανδρουλάκη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πανηγυρισμοί στη Χαριλάου Τρικούπη για την εκλογή Ανδρουλάκη
Με συνθήματα και σημαίες του ΠΑΣΟΚ οι φίλοι του κινήματος υποδέχθηκαν την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κρατώντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ και με συνθήματα όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», «Η γη το θέλει, ο ήλιος ανατέλλει», οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον β' γύρο της εσωκομματικών εκλογών αναδείχθηκε ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με σαρωτική επικράτηση έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:30 και ξεκίνησε η καταμέτρηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν από νωρίς πως το μεγάλο φαβορί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο 97% των εκλογικών τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 67,89%, έναντι 32,11% του Γιώργου Παπανδρέου.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Νίκο αρχηγό»

«Στα χέρια σου κρατάς το μέλλον μιας γενιάς», «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Νίκο αρχηγό», «Η γη να τρέμει, ο ήλιος ανατέλλει», τα συνθήματα ακούγονταν παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έδειξε να τα συμμερίζεται με σφιγμένη και υψωμένη τη γροθιά του.

Στην εκλογική διαδικασία στον δεύτερο γύρο συμμετείχαν 206.180 πολίτες. Την πρώτη Κυριακή είχαν ψηφίσει 270.000 πολίτες.

Η πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Υπό τα συνθήματα και τις επευφημίες των φίλων του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την πρώτη του δήλωση ως νέος πρόεδρος του Κινήματος.

Δεσμεύτηκε για την ενότητα του κινήματος, κάλεσε τους συνυποψηφίους του να υπερασπιστούν από κοινού την πρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά και επεσήμανε ότι σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι και πως ο μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ.
Η νέα εποχή ανοίγει με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας εντολή θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράταξης. Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες, που με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή, έδειξαν στον ελληνικό λαό πόσο βαθιά ρίζα έχει στην ελληνική κοινωνία».

«Ευχαριστώ όλους για τον αξιοπεπή αγώνα που δώσαμε μαζί.
Τους καλώ να υπερασπιστούμε την πρακαταθηκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία».

«Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι μόνος νικητής το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη».

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου οσους μου έκαναν τη τιμή να με εκλέξουν, ευχαριστώ την οικογενειά μου όλους τους εθελοντές και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σε αυτές τις εβδομάδες συνάντησα χιλιάδες νέους ανθρώπους να είναι δίπλα μας
Δεσμεύομαι να μετατρεψω τη νίκη της παράταξης σε νίκη της πατρίδας. Θα αγωνιστούμε για αξιοκρατία, αξιοπρέπεια. Ξεκινάμε μαζί ένα νέο ωραίο ταξίδι γιατί το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ