ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρέ καρέ η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Καρέ καρέ η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε πολλές φορές το χειροκρότημα των ακροατών AP PHOTO

Μια ιστορική ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απευθύνει ομιλία στην έδρα της αμερικανικής δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε πολλές φορές το χειροκρότημα των ακροατών, τονίζοντας μάλιστα πως στο ελληνικό κοινοβούλιο οι Έλληνες συνάδελφοί του δεν τον χειροκροτούν τόσο συχνά.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έστειλε πολλαπλά μηνύματα τόσο για το ουκρανικό, όσο και για την τουρκική προκλητικότητα. Αναφέρθηκε στις στενές ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, το Κυπριακό και το ενεργειακό.

Προηγήθηκε σε θερμό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι τιμή του να εκπροσωπήσει ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός τη χώρα μας στον ναό της αμερικανικής δημοκρατίας, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να κάνει λόγο για σχέση φιλίας και σεβασμόυ.

Η Νάνσι Πελόζι καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και υπογράμμισε την ικανοποίηση των ΗΠΑ από τη στάση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τόσο από την άποψη της ασφάλειας, όσο και στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ και εν μέσω των εορτασμών για τα 201 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δεν πρέπει να πετύχει ο Πούτιν στην Ουκρανία - Αναφορά σε Τουρκία, Κυπριακό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ