ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη με Τουρκία - Τέλος στα σενάρια για εκλογικό νόμο

ΔΕΘ - Μητσοτάκης:  Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη με Τουρκία - Τέλος στα σενάρια για εκλογικό νόμο
Tα συνολικά 21 μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα εφαρμοστούν σε τρεις χρονικούς κύκλους - οκτώ μέτρα στήριξης μέχρι το τέλος του 2022, 12 αλλαγές μέχρι το τέλος του 2023, αλλά κι ένα σχέδιο έξι σημείων για τη στέγη των νέων. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο», στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι κωλοτούμπας». Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του αν συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην γίνουν εκλογές με απλή αναλογική.

«Τρία "όχι". Όχι εκλογές, όχι αλλαγή εκλογικού νόμου, όχι ανασχηματισμός. Όποια αλλαγή θα κάλυπτε επικοινωνιακές και όχι ουσιαστικές ανάγκες» είπε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν οι απειλές της Τουρκίας συνιστούν προκαταρκτικές πολεμικές κινήσεις είπε πως η απάντηση είναι όχι. «Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας με την Τουρκία επιτιθέμενη στην ελληνική εθνική κυριαρχία. Αν συνέβαινε αυτό, η Τουρκία θα έπαιρνε απάντηση απολύτως καταλυτική. Γνωρίζει πολύ καλά την επάρκεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το Σάββατο δέσμη 21 μέτρων με σκοπό τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με το συνολικό προϋπολογισμό τους να φτάνει τα 5,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, μία από τις πιο σημαντικές εξαγγελίες είναι και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που αναμένεται να ανακουφίσει περισσότερους από 2,7 εκατ. φορολογούμενους.

Παρακολουθήστε live τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού