ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Νίκες και στοιχήματα για το β΄ γύρο – Ο απολογισμός των κομμάτων

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Νίκες και στοιχήματα για το β΄ γύρο – Ο απολογισμός των κομμάτων
ΙΝΤΙΜΕ

Σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν επιδοθεί τα κομματικά επιτελεία, καθώς η Κυριακή ανέδειξε ήδη επτά περιφερειάρχες, ενώ έκρινε το αποτέλεσμα και σε τρεις μεγάλους δήμους.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί ικανοποίηση καθώς γαλάζιοι υποψήφιοι πήραν τη νίκη από την πρώτη κάλπη και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς, Δυτικής Ελλάδας ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Νοτίου Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος, Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός και στην Περιφέρεια Κρήτης, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίχθηκε και από τη ΝΔ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι υποψήφιοι που στήριξε δεν κατάφεραν να επικρατήσουν στην κάλπη. Πλέον την εβδομάδα που ακολουθεί θα εστιάσουν στη Θεσσαλία, με στόχο να μετριάσουν τις δυσμενείς εντυπώσεις που προέκυψαν από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του αναμένεται να «μετακομίσουν σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα τις επόμενες ημέρες.

Ικανοποίηση επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουν ότι στους τρεις μεγάλους δήμους το κόμμα έδειξε τη δυναμική του και συγκεκριμένα στον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης που στηρίχθηκε από το 2014, επανεξελέγη στον Πειραιά, ο Χάρης Δούκας που περνά στον δεύτερο γύρο στην Αθήνα και ο Στέλιος Αγγελούδης επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περνά στον δεύτερο γύρο στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε live τα αποτελέσματα των Περιφερειών σε όλη τη χώρα πατώντας εδώ

Δείτε live τα αποτελέσματα των δήμων σε όλη τη χώρα πατώντας εδώ