ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Η επιτυχία της ΕΛΑΣ στην απαγωγή Λεμπιδάκη είναι πρωτόγνωρη στα ευρωπαϊκά χρονικά

Τόσκας: Η επιτυχία της ΕΛΑΣ στην απαγωγή Λεμπιδάκη είναι πρωτόγνωρη στα ευρωπαϊκά χρονικά
EUROKINISSI

«Η επιτυχία είχε τόσες διαστάσεις που νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρες στα ελληνικά, ίσως και στα ευρωπαϊκά χρονικά. Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα και συνελήφθησαν οι απαγωγείς. Αυτός ο συνδυασμός των στόχων δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο». Αυτά αναφέρει σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για την επιτυχή εξιχνίαση της υπόθεσης Λεμπιδάκη, προσθέτοντας ότι «η αστυνομία έδειξε την αποτελεσματικότητά της».

Αναφερόμενος στους "εγκεφάλους" της απαγωγής σημείωσε ότι «πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου», οι οποίοι «πήραν το μάθημά τους» και εξήγησε, μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος, ότι:

Aπό εκεί και πέρα είδαμε εμπλοκή κάποιων που είχαν κάψει γραφεία πολιτικών κομμάτων. 'Ατομα που έβγαζαν προς τα έξω ένα ψεύτικο προφίλ, άτομα που είχαν κρυφτεί πίσω από κινήματα που δεν τους εκπροσωπούν.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «βλέπουμε τη βελτίωση των δεικτών εγκληματικότητας. Μια αστυνομία που δεν έβαλε ως κύριο στόχο την καταστολή και άρχισε να δουλεύει με συστηματικό τρόπο. Και αυτό παρά τις μικρόψυχες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να παίξει στο δίπολο "καλή αστυνομία-κακός υπουργός" και σημείωσε ότι «στην αστυνομία ανήκουν τα συγχαρητήρια για τη βελτίωση των δεικτών, αλλά η αστυνομία παίρνει κατευθύνσεις από την πολιτική ηγεσία για το πού πρέπει να ρίξει το βάρος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ