ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η Κεντροαριστερά οφείλει να είναι ενωμένη

Ανδρουλάκης: Η Κεντροαριστερά οφείλει να είναι ενωμένη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

To μήνυμα της ενότητας έστειλε από το Ρέθυμνο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας της στην Κρήτη ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως μεταξύ άλλων επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Κεντροαριστερά οφείλει να είναι ενωμένη, σύγχρονη και ανανεωμένη για να μπορέσει, όπως τόνισε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Xαρακτηριστικά υποστήριξε:

Ο ελληνικός λαός έχει ζήσει όλα τα δυνατά σενάρια και αυτά των Ζαππείων του Σαμαρά και των μνημονιακών εξάρσεων του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο και έχει ζήσει και το κόστος. Έχει δει ότι όλα οδήγησαν σε μεγαλύτερες θυσίες, μεγαλύτερα προβλήματα, περισσότερη ανεργία και μια φθοροποιό σταθερότητα. Η χώρα έχει ευκαιρία να αναταχθεί οικονομικά αλλά το παρόν πολιτικό σύστημα υπονομεύει κάθε τέτοια προοπτική.

Από το Ρέθυμνο ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το στοίχημα για την Κεντροαριστερά είναι να γοητεύσει, όπως είπε, τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους πολίτες που στράφηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για μια ακόμα φορά έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει αξιοκρατία στη χώρα που όπως είπε, «είναι το όπλο του λαϊκού κόσμου έναντι στην ολιγαρχία και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα», αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η ενότητα της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ηθική, ιδεολογική και πολιτική σε όλα τα επίπεδα. «Δεν κάνουμε διανομή ρόλων για να προχωρήσει το εγχείρημα. Κοινωνικοποιούμε το εγχείρημα για να νιώσει ο λαός ότι τον αφορά. Η ανανέωση πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα. Αν τα πρόσωπα που θα ηγηθούν δεν έχουν «σκοτώσει» μέσα τους τη δημαγωγία και την πελατειακή νοοτροπία τότε δεν κάναμε τίποτα. Το καινούριο δηλαδή να είναι πραγματικά καινούριο προς όφελος της πατρίδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ