ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης για «συμμαχίες»: Με άλλους μπορεί να βρεθούμε και με άλλους να χωρίσουμε

Ξυδάκης για «συμμαχίες»: Με άλλους μπορεί να βρεθούμε και με άλλους να χωρίσουμε
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με έναν «γρίφο» αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επανεξέτασης των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης, μετά την αρνητική ψήφο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τη θετική του Ποταμιού στο επίμαχο νομοσχέδιο για την διόρθωση ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

«Με άλλους μπορεί να βρεθούμε και με άλλους να χωρίσουμε», ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε σχετικά, μιλώντας στον Real FM, ενώ αναφερόμενος στο αν τίθεται σε συζήτηση το θέμα των συμμαχιών σημείωσε πως «δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα, σε αυτά τα ζητήματα των δικαιωμάτων υπάρχει πράγματι ένας συντηρητισμός στον κυβερνητικό εταίρο και όχι σε όλους τους βουλευτές».

«Υπάρχουν βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι πάντα συντάσσονται και πολιτικά αλλά και ιδεολογικά με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ τη στάση και των βουλευτών του Ποταμιού, διότι νομίζω στα κρίσιμα κοινωνικά θέματα υπάρχει και η προσωπική ευθύνη», σημείωσε ο κ. Ξυδάκης.

«Νομίζω ότι καθώς φθάνουμε στο τέλος της πρώτης μακρότατης οδυνηρής φάσης, ιστορικής, της μνημονιακής περιπέτειας της Ελλάδος, καθώς προσπαθούμε να μπούμε στη φάση της ανόρθωσης και της ανάταξης, πολλές σκέψεις, πολλές συνειδήσεις, πολλά στρατηγικά σχέδια θα μεταμορφώνονται και θα προσπαθούν να δώσουν σχήμα σε μία νέα Ελλάδα και σε μία νέα κοινωνία. Και εκεί μπορεί να βρεθούμε μαζί με άλλους ανθρώπους, μπορεί να χωρίσουμε με άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως όλα είναι ανοιχτά εξηγώντας πως: «είναι ανοιχτά γιατί, αυτή είναι η πεποίθησή μου, ευρέα πεποίθηση, ότι ζούμε έναν μείζονα κοινωνικό μετασχηματισμό με πολύ πόνο και πολλές αναστατώσεις».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ