ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Το πολιτικό κεφάλαιο «Τσίπρα» είναι σε αποδρομή

Σταϊκούρας: Το πολιτικό κεφάλαιο «Τσίπρα» είναι σε αποδρομή
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτυγχάνει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που θέτει», υποστηρίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ εκφράζει την ελπίδα του ητρίτη αξιολόγηση να κλείσει, μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο σημειώνει ότι «ο στόχος, με βάση τις καλοκαιρινές γραπτές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ήταν για το τέλος Οκτωβρίου».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ΔΝΤ ότι «δεν περιμένει νέα μέτρα» ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η μη λήψη νέων μέτρων διευκολύνεται από την επίτευξη υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της οικονομίας, κάτι που μέχρι σήμερα η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να επιτύχει».

Σχολιάζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για «έξοδο από τα μνημόνια το 2018», ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά ότι «θα προσπαθήσει, σε επίπεδο επικοινωνίας, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

«Η αλήθεια είναι ότι η "δίψα" του κ. Τσίπρα, και του "παρτενέρ" του, για εξουσία είναι τέτοια, που τον οδηγεί να αποδέχεται και να «περνάει» ότι του ζητηθεί. Χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές σταθερές, ηθικές αναστολές και δεσμεύσεις. Την ίδια ώρα, για εσωτερική κατανάλωση, επιδιώκει να παρουσιάζεται ως «σκληρός διαπραγματευτής». Όμως, οι πολίτες έχουν κατανοήσει πλέον το έργο. Δεν τρώνε "κουτόχορτο". Το πολιτικό κεφάλαιο "κ. Τσίπρας" στην πολιτική συνείδηση των πολιτών -και αυτό έχει τη μεγάλη σημασία για πολιτικό- είναι σε πτωτική και μη αναστρέψιμη πορεία. Είναι σε αποδρομή», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στις «ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες» ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η εσωτερική στάση πληρωμών γεννά νέες οφειλές», ενώ για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού ΔΝΤ» δηλώνει ότι «η Ελλάδα, σε αυτές τις διεργασίες, πρέπει να είναι ισχυρά παρούσα».

Όσο για τη επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, ο κ. Σταϊκούρας εύχεται «να έχει ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα χαρακτήριζε ιδεολογικά σήμερα τη ΝΔ «φιλελεύθερη» ή «συντηρητική» μετά και την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την «ταυτότητα φύλου», ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει την άποψη ότι «η ΝΔ είναι, εκ κατασκευής, κοινωνικά φιλελεύθερη, ριζοσπαστική και ουσία προοδευτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ