Γ. Μανιάτης: Νέα Παράταξη, χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται
«Είμαι υποψήφιος, γιατί θέλω να τιμήσω από την υψηλότερη θέση ευθύνης, τις ίδιες αξίες και αρχές, τις αρχές του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης και να προσφέρω στην πατρίδα μας», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, ενώ ισχυρίζεται ότι «το νέο κόμμα χρειάζεται νέα ηγεσία».
Ο κ. Μανιάτης τονίζει ότι «νέα παράταξη, χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται. Χωρίς νέες αντιλήψεις δεν γίνεται». Αντικρούει την κριτική ότι η συγκεκριμένη άποψη του δεν βοηθάει στην ενότητα της παράταξης, υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν δημιουργεί θέμα ενότητας για την επόμενη μέρα. «Το 2015 ήμουν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας που κατέληξε στη δημιουργία της ΔΗΣΥ. Έχω υπηρετήσει την πράξη την ενότητα», αναφέρει.
Δεσμεύεται να συνδράμει ουσιαστικά για ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, συμμετοχικό, με ουσιαστική αποκεντρωμένη λειτουργία και 13 περιφερειακές οργανώσεις.
Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται σύγχρονο εθνικό αφήγημα, της παραγωγικής Ελλάδας, με πρωταγωνιστή την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, τη νέα προοδευτική παράταξη, καταθέτοντας συνεκτική προγραμματική πρόταση, ενώ δηλώνει ότι είναι απέναντι τόσο στον «αγοραίο νεοφιλελευθερισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τον «δημαγωγικό κρατικισμό» του Αλέξη Τσίπρα.
Γερμανία: Ξανά σε λειτουργία το αεροδρόμιο Βερολίνου - Συνεχίζονται τα προβλήματα από τον παγετό
16:59
Πειραιάς: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κουντουριώτου λόγω καθίζησης
16:52
Κατσώτης: «Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια έχει καταγγείλει τη διαφθορά και τη σαπίλα στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ»
16:45
Αποθήκες κυκλώματος λαθρεμπορίας καπνού: Κατασχέθηκαν όπλα και μετρητά - Πάνω από 20 συλλήψεις
16:37