ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη βίζα οδεύουν προς σωστή κατεύθυνση

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη βίζα οδεύουν προς σωστή κατεύθυνση
REUTERS/Umit Bektas

Οι συνομιλίες που έχουν οι τουρκικές Αρχές με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να επιλυθεί η συνεχιζόμενη "κρίσης της βίζας" οδεύουν προς τη "σωστή κατεύθυνση". Αυτά δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 8 Οκτωβρίου, Τουρκία και ΗΠΑ ανέστειλαν την έκδοση βίζας για τους Αμερικανούς και Τούρκους υπηκόους αντίστοιχα.

Αφορμή στάθηκε η διπλωματική κρίση που ξεκίνησε μετά τη σύλληψη ενός Τούρκου εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ έφτασε την Τρίτη στην Τουρκία για συνομιλίες προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση αυτή, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

H αμερικανική αποστολή έχει ζητήσει από τηνχώρα πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τους δύο υπαλλήλους προξενείων της, ενώ όπως μετέδωσε το HaberTurk αυτή την εβδομάδα έχει θέσει τέσσερις όρους για να επιλυθεί η κρίση με τις βίζες, μεταξύ αυτών και την παροχή πληροφοριών από τις τουρκικές Αρχές για τις έρευνες που διεξάγονται εις βάρος των εργαζόμενων στα αμερικανικά προξενεία, αλλά και στοιχεία σχετικά με τον Μετίν Τοπούζ, τον εργαζόμενο στη DEA, και τον άλλο υπάλληλο του προξενείου που αναζητείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ