Εκπρόσωπος Ερντογάν: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη βίζα οδεύουν προς σωστή κατεύθυνση
Οι συνομιλίες που έχουν οι τουρκικές Αρχές με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να επιλυθεί η συνεχιζόμενη "κρίσης της βίζας" οδεύουν προς τη "σωστή κατεύθυνση". Αυτά δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στις 8 Οκτωβρίου, Τουρκία και ΗΠΑ ανέστειλαν την έκδοση βίζας για τους Αμερικανούς και Τούρκους υπηκόους αντίστοιχα.
Αφορμή στάθηκε η διπλωματική κρίση που ξεκίνησε μετά τη σύλληψη ενός Τούρκου εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ έφτασε την Τρίτη στην Τουρκία για συνομιλίες προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση αυτή, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.
H αμερικανική αποστολή έχει ζητήσει από τηνχώρα πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τους δύο υπαλλήλους προξενείων της, ενώ όπως μετέδωσε το HaberTurk αυτή την εβδομάδα έχει θέσει τέσσερις όρους για να επιλυθεί η κρίση με τις βίζες, μεταξύ αυτών και την παροχή πληροφοριών από τις τουρκικές Αρχές για τις έρευνες που διεξάγονται εις βάρος των εργαζόμενων στα αμερικανικά προξενεία, αλλά και στοιχεία σχετικά με τον Μετίν Τοπούζ, τον εργαζόμενο στη DEA, και τον άλλο υπάλληλο του προξενείου που αναζητείται.
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Αυτή είναι η λίστα με τα ονόματα - Δείτε τους πίνακες
06:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Έως πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Αναλυτικά τα κριτήρια
05:00
Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε καταβάλλονται ανά Ταμείο - Ξεκινούν από 25 Σεπτεμβρίου
04:00
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων για τις επιταγές βιβλίων
03:00