ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινήσεις Κοντονή για την διαβούλευση για την ευθανασία

Διευκρινήσεις Κοντονή για την διαβούλευση για την ευθανασία
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

«Ανεξάρτητα από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, όσον αφορά την ποινική αντιμετώπιση της ανθρωποκτονίας κατ’ απαίτηση, διαφορετική ποινική μεταχείριση δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον από την μεριά μου δε θα εισηγηθώ κάτι διαφορετικό». Αυτό αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το ζήτημα της εξέτασης διάταξης που νομιμοποιεί την ευθανασία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ευθανασία, και πως αυτή θα αντιμετωπίζεται από τον νέο ποινικό κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ότι:

Την ανθρωποκτονία με συναίνεση την αντιμετωπίζει η πολιτεία με ποινή φυλάκισης. Και είπα ότι αφού λάβω το σχέδιο του νέου ποινικού κώδικα θα το μελετήσω. Σας ενημερώνω ότι και στον νέο ποινικό κώδικα παραμένει η ίδια ποινή.

«Δεν πρόκειται να μετακινηθώ από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη πράξη ως ποινικά κολάσιμη, με ποινή φυλάκισης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

«Η κυβέρνηση δεν το εξετάζει, αντικειμενικά θα γίνει δημόσια συζήτηση, αλλά στις προθέσεις μας δεν είναι να εισηγηθούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που προτείνει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, και που είναι στην ουσία αυτό που ισχύει και σήμερα» ανέφερε καταληκτικά σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ