ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση της ΝΔ στον Τσίπρα: Fake news από μια fake κυβέρνηση

Απάντηση της ΝΔ στον Τσίπρα: Fake news από μια fake κυβέρνηση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καυστική είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στα fake news, στην ομιλία του από το 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στην Ήπειρο.

«Ο πρωθυπουργός των φόρων, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε fake news τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ισχυρίστηκε ότι όλα πάνε περίφημα.

Τελικά δεν ζει μόνον η Έλενα Κουντουρά σε εικονική πραγματικότητα, αλλά φαίνεται ότι είναι κεντρική γραμμή της κυβέρνησης...», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται πως χτες Τρίτη, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Στην φάση αυτή παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους, που βλέπουν την κυβέρνηση να επιτυγχάνει τους στόχους της. Κάθε μέρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καινούριο πακέτο fake news. Πότε υπάρχει κατάρρευση εσόδων. Πότε οι δανειστές είναι δυσαρεστημένοι με την αναδιανομή του πλεονάσματος. Πότε δεν υπάρχει καθόλου πλεόνασμα. Πότε υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατομμυρίων. Πότε τινάζεται στον αέρα η τρίτη αξιολόγηση. Για να διαπιστωθεί, την επόμενη ημέρα ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά και η χώρα πιάνει τους στόχους της.

Νομίζω ότι ο όρος fake news δεν είναι ο απόλυτα σωστός για αυτή τη βιομηχανία δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων. Ο σωστός όρος είναι desperate news. Απελπισμένες ειδήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ