ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου ζητά ο ίδιος ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου ζητά ο ίδιος ο Νίκος Παρασκευόπουλος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την κατάργηση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ο ίδιος εισηγήθηκε, ζητά τώρα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ότι ο νόμος που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά την αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, είχε έκτακτο χαρακτήρα και δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο, ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- ήταν ένας έκτακτος νόμος, ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως», είπε στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» και συμπλήρωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι ένα λογικό σύστημα ποινών και έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή για να μην υπάρχει η ανάγκη αυτού του νόμου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παρασκευόπουλο, πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα. Να σημειωθεί πάντως, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση έδωσε νέα ετήσια παράταση στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Οι δηλώσεις του τέως υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του Γιώργου Μαυρωτά ο οποίος σχολίασε τη στάση του μέσω Twitter.

tweet νόμος Παρασκευόπουλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ