ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες Πολάκη για τους γιατρούς που... βάζουν το δάχτυλο στο μέλι

Καταγγελίες Πολάκη για τους γιατρούς που... βάζουν το δάχτυλο στο μέλι
(EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Λέξη δεν παίρνει πίσω από όσα έχει κατά καιρούς καταγγείλει για γιατρούς που «έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι», ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς επέμεινε στις θέσεις του ότι ένα 20% των γιατρών τα πιάνει από παντού.

«Με τη διάχυση της παραοικονομίας και του εκμαυλισμού που έφερε η περίοδος Σημίτη και δώθε, όταν εκτινάχθηκαν και ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων οι δαπάνες στο δημόσιο, ναι, ένα μεγάλο κομμάτι ιατρικού προσωπικού έβαλε δάχτυλο μέλι», είπε και πρόσθεσε πως τα όσα λέει δεν αφορούν στους ειδικευόμενους γιατρούς. «Ένα 20% των γιατρών δεν τα πιάνει από πουθενά, ένα άλλο 20% τα πιάνει από παντού, εταιρίες και ασθενείς, κι ένα 60% που θα τα πάρει αν του τα δώσουν…».

Απευθυνόμενος δε, στον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Μπαργιώτα, γιατρό στο επάγγελμα, αναρωτήθηκε αν λέει κάτι το εξωγήινο. «Μιλάω για τον εκμαυλισμό του εκσυγχρονισμού που συνέχισε και ο Καραμανλής μετά», είπε και πρόσθεσε: «Που κατοικοφωλεύατε και δεν τα ξέρατε αυτά κ. Μπαργιώτα; Και πετάξαμε τη ρετσέτα, αχ, προσβάλλουμε το ιατρικό σώμα».

Ο Παύλος Πολάκης απαντώντας στους νοσοκομειακούς γιατρούς που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, θύμισε ότι αποτέλεσε πάγιο αίτημά τους από το 2016 η εφαρμογή της οδηγίας. Χαρακτήρισε ψευδεπίγραφες τις αντιδράσεις που εντάσσονται στις γενικότερες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης τώρα που κλείνει την αξιολόγηση.

Το νομοσχέδιο συζητείται με επείγουσες διαδικασίες, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. «Στόχος είναι να εξανθρωπιστεί ο χώρος εργασίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς», είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σημειώνοντας ότι προηγήθηκε εκτεταμένη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας προκλητικό τον χαρακτήρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ