ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο Τσίπρας να πάρει θέση για τις «σκανδαλώδεις υποθέσεις» Καμμένου - Τι απαντά το ΥΠΕΘΑ

ΝΔ: Ο Τσίπρας να πάρει θέση για τις «σκανδαλώδεις υποθέσεις» Καμμένου - Τι απαντά το ΥΠΕΘΑ
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, για την πολύκροτη υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Να πάρει επίσημα θέση για τις «σκοτεινές συναλλαγές», όπως τις αποκαλεί, του Πάνου Καμμένου, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο υπουργός εμπλέκεται προσωπικά σε «σκανδαλώδεις υποθέσεις».

Όπως αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, «τα νέα καταιγιστικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της κυβέρνησής του».

«Ο περιβόητος μεσάζοντας Βασ. Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες», καταλήγει η ΝΔ.

ΥΠΕΘΑ: Η ΝΔ προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά της

«Από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό», απαντάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ΝΔ.

«Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Όποιος ενδιαφέρεται, να ρωτήσει εκείνον που τον όρισε.

Η κ. Σπυράκη καθοδηγείται από τις αναμνήσεις της στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ανταπάντηση ΝΔ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Και μόνον το ύφος της ανακοίνωσης προδίδει τον πανικό του κ. Καμμένου», αναφέρει η ΝΔ στην ανταπάντησή της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Θυμίζουμε στο συστηματικό ψεύτη υπουργό Άμυνας, ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία χωρίς μεσάζοντες, όπως επιτάσσει ο νόμος. Κατά τα λοιπά, ελπίζουμε να μην στείλει ο κ. Καμμένος την Αστυνομία να συλλάβει και την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Ανταπάντηση ΥΠΕΘΑ: Η ΝΔ συνεχίζει τη στήριξη των fake news

«Μετά τον εξευτελισμό των ανακοινώσεων για μήνυση που δεν υποβλήθηκε ποτέ, η Νέα Δημοκρατία των εξωγήινων του Υμηττού συνεχίζει τη στήριξη των fake news.

Λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον παραλογισμό του…παραδείσου» , αναφέρεται στην ανταπάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ