ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ώρα πολιτικής ανανέωσης

Ανδρουλάκης: Ώρα πολιτικής ανανέωσης
EUROKINISSI

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και θα αναμετρηθεί με τη Φώφη Γεννηματά στο β’ γύρο της αναμέτρησης την επόμενη Κυριακή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές ότι ο β’ γύρος θα γίνει, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε το 50%. «Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που έδωσαν μήνυμα ότι η παράταξη υπάρχει, κι ότι οι αντίπαλοι μας είναι οι μόνοι ηττημένοι» σχολίασε.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε άνοιγμα στους υπόλοιπους υποψήφιους, που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου αναφέροντας ότι θα μιλήσει με όλους. Επιπλέον, χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα παρακαταθήκη για την παράταξη.

«Το δίπολο σπάει, αυτό είναι το μήνυμα του λαού (…) Η παράταξη είναι εδώ, εγγυούμαι και τη ενότητα και την πολιτική ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη» επισήμανε και τόνισε ότι στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική.

«Υπάρχουμε και θα πρωταγωνιστήσουμε μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα» είπε και πρόσθεσε: «Θα φτιάξουμε θεσμικό όχι αρχηγικό κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριο, όλα θα συζητηθούν (…) tabula rasa (λευκή πλάκα) - όλα από την αρχή».

Όπως ανέφερε, στόχος είναι μια παράταξη με ρεαλιστικό πρόγραμμα «που θα σκοτώσει το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία και θα επιλύει ζητήματα όπως η ανεργία και η δημογραφική γήρανση».

Στο ερώτημα τι θα γίνει αν χάσει από τη Φώφη Γεννηματά απάντησε ότι: «Όλοι έχουμε μια πορεία, εγώ πάντα ήμουν σε αυτή την παράταξη. Δεν εμπορεύομαι την παρουσία μου. Ότι και να γίνει θα είμαι εκεί».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι σε περίπτωση εκλογών, και στην πιθανότητα να μην σχηματίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, ο νέος φορέας υπό την ηγεσία του θα συζητήσει προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα». «Ειδάλλως δεν μπαίνω σε κυβερνητικό σχήμα για να βάλω πέντε – έξι υπουργούς στην κυβέρνηση» αποσαφήνισε.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «βιάζει φορολογικά τη μεσαία τάξη», και ότι λέει ψέματα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αντικρούοντας κάθε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «Ο Κ. Τσίπρας έγινε πρόεδρος από τον κ. Αλαβάνο, εγώ δίνω έναν αγώνα αλλαγής».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρχει συμμετοχή την επόμενη Κυριακή η οποία θα είναι μήνυμα απέναντι στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ