Τηλεφωνική επικοινωνία Δραγασάκη - Τσαβούσογλου
Τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, κάλεσε σήμερα τηλεφωνικά, ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Χασάν Τσαβούσογλου.
Ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε τόσο τη συμπάθειά του για τη δοκιμασία που περνά τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αττική εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων όσο και τη λύπη του για τα θύματα. Ακόμη, δήλωσε την πρόθεση της Τουρκίας να συνδράμει την Ελλάδα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές πράττουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπισθούν οι αγνοούμενοι και να αναρρώσουν οι τραυματίες.
Ταυτόχρονα, έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη φροντίδα όσων οι κατοικίες έχουν υποστεί φθορές. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης τόνισε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους από ενδεχόμενη συνέχιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως ήδη επιχειρείται η καταγραφή τους, ώστε χωρίς καθυστέρηση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αποζημίωσης.
SPONSORED
ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταθλητισμός για τον πληθωρισμό Απριλίου με «προπονητή» την κυβέρνηση
23:05
ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΟΡΜΟΥΖ: Από τα όπλα, στη διπλωματία: Σε μια κλωστή η εκεχειρία από το «κρυφτό» μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
23:00
Νεκρός 58χρονος αγρότης στον Πύργο - Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του
22:50
Μόσχα και Κίεβο επιβεβαιώνουν την τριήμερη εκεχειρία και την ανταλλαγή αιχμαλώτων
22:40