ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Καταγγελίες για την τηλεφωνική ψηφοφορία στο Τρίκερι - Η απάντηση Αλιβιζάτου

Κεντροαριστερά: Καταγγελίες για την τηλεφωνική ψηφοφορία στο Τρίκερι - Η απάντηση Αλιβιζάτου
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Για την καταγγελία σχετικά με την εκλογική διαδικασία στο Τρίκερι της Μαγνησίας, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν έχει λάβει καμία απόφαση, έγινε γνωστό από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

Νωρίτερα, ωστόσο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι ακυρώνονται από την επιτροπή Αλιβιζάτου, οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που διεξήχθησαν στο Τρίκερι.

«Δεν αληθεύει, συνεπώς, η σχετική πληροφορία, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές, δηλαδή τα 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως, φαίνεται να ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα και εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην πρωτεύουσα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας.

Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής, και έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έκανε γνωστό ότι θα εξετάσει το απόγευμα την καταγγελία για παρατυπίες στην ψηφοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ