ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο νέος φορέας να είναι θεσμικός και όχι αρχηγικός

Ανδρουλάκης: Ο νέος φορέας να είναι θεσμικός και όχι αρχηγικός
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την ανάγκη ο νέος ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς να είναι ένα κόμμα θεσμικό και όχι αρχηγικό, επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα τόνισε ότι οι πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές έστειλαν ένα μήνυμα πολιτικής ανανέωσης.

«Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο μια αλλαγή στη θεσμική λειτουργία, να μην είμαστε ένα αρχηγικό κόμμα», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Σκαι και στη συνέχεια τόνισε:

«Οι πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές έστειλαν μήνυμα πολιτικής και όχι μόνο ηλικιακής ανανέωσης».

Όπως είπε, τα στελέχη που συμβολίζουν πελατειακό κράτος, δημαγωγίες και έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό, πρέπει να πάνε στην άκρη και να εμφανιστεί κάτι καινούργιο, κάτι πραγματικά καινούργιο, να το αγκαλιάσει ο κόσμος.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε πως δε θα συγκροτήσει τάση ούτε και πως δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό νούμερο 2. «Έχω συνεργαστεί με όλους τους πρόεδρους» είπε. «Τους τίμησα και τους τιμώ. Η αντίληψη μου είναι ότι δεν χρειάζονται ρόλοι. Όλοι μαζί πρέπει να φτιάξουμε μια μεγάλη θεσμική παράταξη» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το συνέδριο του νέου φορέα, σημείωσε πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός ενδέχεται να αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές.
«Στην αρχή θα πάμε σε έναν προοδευτικό πολυκομματικό φορέα που δεν θα είναι φέουδα, και στη συνέχεια σε ένα ενιαίο κόμμα» εξήγησε. Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ