ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η όξυνση

Λεβέντης: Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η όξυνση
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η παρούσα συζήτηση διαφημίστηκε σαν τη μεγάλη μέρα των αποκαλύψεων. Αλλά θα πρέπει να απογοητεύτηκαν οι πολίτες γιατί ό,τι ακούστηκε ήταν παλιό», είπε στην έναρξη της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε πολλές φορές στον λόγο του ότι η βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η όξυνση και σημείωσε πως όταν υπάρχει μια προμήθεια του δημοσίου ή πώληση πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, να υπάρχει παρουσία εισαγγελέως. «Έτσι θα είχαμε γλυτώσει από πολλά κακά» προσέθεσε και διερωτήθηκε: «Γιατί δεν το κάνουμε αυτό. Γιατί να προσπαθήσει ο κ. Καμμένος να πουλήσει μόνος του το υλικό. Δεν είναι απώλεια εξουσίας η παρουσία του εισαγγελέα, είναι ύπαρξη διαφάνειας».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση της ΝΔ για «ειδικό δικαστήριο για τον Πάνο Καμμένο» λέγοντας: «Απείλησε η ΝΔ με ειδικά δικαστήρια όταν πάρει την εξουσία. Έτσι δεν θα γλυτώσει ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε κανένας άλλος το ειδικό δικαστήριο εάν δεν υπάρχει παρουσία εισαγγελέα σε κάθε διαγωνισμό άνω των 1 εκατ. ευρώ. Αλλιώς θα φοβούνται υπουργοί να αναλάβουν και να υπογράφουν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην σημερινή «επέμβαση του Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια» διερωτώμενος «πού είναι ο υπουργός; Είναι υπουργός ή κρύβεται; Ο ίδιος δεν είπε να συλληφθεί ο Ρουβίκωνας; Εμφανίζεται μόνο όταν γίνει μια επιτυχία της αστυνομίας; Έχει χρέος ο υπουργός να τους βρει και να τους στείλει στη δικαιοσύνη, αλλιώς έχει ευθύνη και οι κύριοι αυτοί θα πράξουν πολλά» σημείωσε.

Για την ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΕΚ ζήτησε την επίσημη θέση της κυβέρνησης για το όνομα και υποστήριξε ότι «η θέση Καμμένου είναι να μην δοθεί το όνομα και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει άλλα. Θέλω να ξέρω ποια είναι η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης» ρώτησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε τη θέση του για την «ταυτότητα φύλλου» και υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι ο συγκεκριμένος νόμος πέρασε με αλχημεία. «Το θέμα αυτό θα το διορθώσουμε όλοι γιατί μέσα σας ξέρετε ότι κάνατε ένα καπρίτσιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ