ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Έκθετοι ΔΗΣΥ και Ποτάμι με τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων

Βούτσης: Έκθετοι ΔΗΣΥ και Ποτάμι με τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Τα δύο κόμματα μπορούν να πάρουν την πολιτική ευθύνη και να καταθέσουν τα έγγραφα, αλλά είναι έκθετοι προς κάθε κατεύθυνση ως προς την πράξη», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την επιλογή της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού να δημοσιοποιήσουν στον Τύπο τα απόρρητα έγγραφα, που σχετίζονται με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τα οποία είχε καταθέσει την περασμένη Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

«Αποδείχθηκε ότι εξ αρχής αυτός ήταν ο στόχος, να προετοιμαστεί το έδαφος» ανέφερε ο κ. Βούτσης και τόνισε ότι «διαφυλάξαμε τη Βουλή - και μέσα από την αντιπαράθεση που υπήρξε - ώστε να μην γίνει όχημα παράνομης διαχείρισης απόρρητων κρατικών εγγράφων».

«Η συζήτηση ήταν άκρως αποκαλυπτική και δεν υπήρξε κανενός είδους συγκάλυψη. Η Βουλή δεν είχε δικαίωμα να αποχαρακτηρίσει έγγραφα. Είναι λυμένα αυτά τα θέματα, αλίμονο αν ετίθετο θέμα συγκάλυψης επειδή κρατικά κυβερνητικά έγγραφα δεν δώσαμε την άδεια διά της Βουλής, να δημοσιοποιηθούν. Είναι θέμα αρχής, που τιμά τη Βουλή και δεν την αφήνει άθυρμα επικοινωνιακό των, έξω από αυτή, μεθοδεύσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε πως ο ίδιος απευθύνθηκε στη Βουλή και πουθενά αλλού, ώστε να καταθέσει τα απόρρητα έγγραφα, ένα εκ των οποίων - όπως είπε - είχε καταθέσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος. Επίσης, απευθύνθηκε προς τον κ. Βούτση, λέγοντας πως ουδέποτε βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα στο παρελθόν απόρρητα έγγραφα για τα οποία ενημερώνεται στην ειδική αίθουσα του Κοινοβουλίου, παρουσία υπαλλήλων της Βουλής για να μην λαμβάνονται φωτογραφίες και υπάρξει κίνδυνος διαρροής, «αυτή την φορά όμως, είπατε όχι (σε ενημέρωση των βουλευτών) κατ' εξαίρεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ