ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mε το βλέμμα στην επόμενη μέρα η κυβέρνηση

Mε το βλέμμα στην επόμενη μέρα η κυβέρνηση
EUROKINISSI

Στην επόμενη μέρα, αυτή της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα, επικεντρώνεται τώρα η κυβέρνηση, τονίζοντας πως αυτή η ώρα είναι κοντά, είναι απτή και όλες οι ενδείξεις υποδεικνύουν πως το «φως στο τούνελ» είναι ορατό.

Κατά τη χθεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, επισήμανε πως μια σειρά θετικών εξελίξεων σχετικά με την ελληνική οικονομία εμπνέουν αισιοδοξία και σηματοδοτούν τη θετική αλλαγή για την οποία εργάζεται η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια.

Τσίπρας: «Πράσινο φως» για έξοδο από τα Μνημόνια ανάβουν οι αγορές

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρωθυπουργός, «η στρατηγική μας απέδωσε, οι κόποι του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και μάλιστα με τα διατηρήσιμα χαρακτηριστικά που εγγυώνται ότι η χώρα γυρίζει οριστικά σελίδα χωρίς πισωγυρίσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η Ελλάδα αποκτά επιτέλους κουλτούρα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ενώ, όπως τόνισε, «δεν είμαστε πλέον φοβικοί απέναντι στις αλλαγές και οι δεσμοί με τα κατεστημένα συμφέροντα του παρελθόντος που εμπόδιζαν την πρόοδο έχουν διαρραγεί οριστικά».

Πάντως, ο πρωθυπουργός με αυτοκριτική διάθεση παραδέχτηκε πως υπάρχουν ακόμη προβλήματα και δυσκολίες που η κυβέρνηση καλείται να υπερβεί, αναφερόμενος στην υψηλή φορολόγηση.

Πρόκειται για μια δύσκολη πολιτική απόφαση κάτω από το πιεστικό βάρος των έκτακτων συνθηκών που βρέθηκε η χώρα και τη πίεση των δανειστών μας να φύγουμε από τη μακρά περίοδο των ελλειμμάτων που μας οδήγησαν στη κρίση. Και η έξοδος από τη κρίση θα επιτρέψει και πάλι τη μείωση των συντελεστών, είπε.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας, πρόκειται να μεταβεί στην Κέρκυρα στο πλαίσιο των εργασιών του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με τον τίτλο «Το λόγο έχουν τα Ιόνια Νησιά».

Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο.

Αργά το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία, όπου αναμένεται να ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα για τα Ιόνια νησιά.

Το Συνέδριο αυτό είναι το έβδομο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Στις εργασίες του Συνεδρίου που ξεκίνησε από χθες Τρίτη, συμμετείχαν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων οι οποίοι επισκέφθηκαν δομές και υποδομές των υπουργείων τους στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υφίστανται, ενώ υπήρξαν επαφές και με φορείς των υπολοίπων νησιών του Ιονίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ