ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές

Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Όχι» σε εθνικές συνεννοήσεις ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που τους χωρίζει ταξικό χάσμα, λέει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ο ίδιος αποκλείει εθνική συνεννόηση με τη ΝΔ για τον τρόπο εξόδου από τα μνημόνια ενώ ξεκαθαρίζει πως «η Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να επιτύχει μια αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές».

«Δεν γνωρίζω κανέναν εχέφρονα άνθρωπο να θέλει να ανταλλάξει συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους», αναφέρει στη συνέντευξη, απορρίπτοντας «υποτιθέμενες εθνικές συνεννοήσεις ανάμεσα σε ετερόκλητα πολιτικά σχέδια και φυσικά πολιτικές δυνάμεις που τους χωρίζει ταξικό και ηθικό χάσμα».

Ο Δ. Τζανακόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανανοίξει το θέμα του εκλογικού νόμου: «Αν το Κίνημα Αλλαγής θέλει να επανορθώσει, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε», αναφέρει και κατηγορεί τον νέο φορέα ότι συνεχίζει την ταύτισή του με την επιχειρηματολογία της ΝΔ.

Ταυτόχρονα επιτίθεται στον Δημήτρη Κουτσούμπα τονίζοντας πως «δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά η χρήση αγοραίας ρητορικής και φρασεολογίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον πρωθυπουργό. Είναι κηλίδα στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος ο γγ του ΚΚΕ να αντιπαρατίθεται με φράσεις και επιχειρήματα, τα οποία είναι σημαία των κάθε λογής ακροδεξιών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της παρούσας θητείας και συνιστά να μην προτρέχουμε προεξοφλώντας ότι θα γίνει ανασχηματισμός μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ