ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Δύσκολα μπορεί να υπάρξει «καθαρή» έξοδος της ελληνικής οικονομίας

Ανδρουλάκης: Δύσκολα μπορεί να υπάρξει «καθαρή» έξοδος της ελληνικής οικονομίας
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ φωτογραφία αρχείου

Για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μιλάει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής», εκφράζει την ελπίδα ότι ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς μπορεί να οδηγήσει σε κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού, να προωθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να γεφυρώσει τις διαφορές Βερολίνου, Παρισιού.

Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει περισσότερη δημοκρατία στην Ευρώπη, κοινοί φορολογικοί κανόνες και ενιαία στρατηγική ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Ως προς το «Κίνημα Αλλαγής», τονίζει ότι το συνέδριό του πρέπει να αποτελέσει σταθμό για τη δημοκρατική παράταξη και να στείλει μήνυμα ενότητας, αναγέννησης και δημιουργίας ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζει ότι «καθαρή» έξοδος της ελληνικής οικονομίας δύσκολα μπορεί να υπάρξει εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ