ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο δεσμεύσεις σε μία μέρα για την πρώτη κατοικία

Δύο δεσμεύσεις σε μία μέρα για την πρώτη κατοικία
Από διαμαρτυρία στα Τρίκαλα Eurokinissi/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δύο φορές, σε διάστημα λίγων ωρών, εκφράστηκε η δέσμευση της κυβέρνησης για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία και ενημέρωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενδιάμεσου φορέα που θα απορροφήσει τα "κόκκινα" δάνεια και θα λειτουργεί ως "κακή" τράπεζα.

Λίγες ώρες αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επανέλαβε την ίδια δέσμευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: “δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας” συνδέοντας, παράλληλα, το ζήτημα με την επερχόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά Fm”, η κ. Γεροβασίλη απέφυγε να προσδιορίσει το όριο πάνω από το οποίο μπορεί να υπάρξουν πλειστηριασμοί σημειώνοντας όμως ότι «με κριτήρια εισοδηματικά, αλλά και συνολικής περιουσίας, το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, με στόχο η πρώτη κατοικία των ανθρώπων χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων να μην αγγιχτεί»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ