Τσίπρας: Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του Σκοπιανού
Σε δήλωση για το φλέγον ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού» και εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της.
«Το 2018 είναι μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, επιτέλους, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά και γιατί ανοίγει ταυτόχρονα ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Παράλληλα, δηλώνει «πεπεισμένος ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να δικαιώσουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγετικής δύναμης στα Βαλκάνια αλλά και ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
Κάνει λόγο για «μια πρόκληση οικονομική αλλά και γεωπολιτική», ωστόσο εκτιμά πως η «Ελλάδα, τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να εμπεδώσει μια νέα δυναμική φυσιογνωμία. Αυτή μιας σύγχρονης δημοκρατικής χώρας, που επενδύει στην ανάπτυξη, την ειρήνη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Μιας χώρας που προοδεύει και λύνει προβλήματα».
«Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και την ικανότητα να εγγυηθεί αυτή την πορεία», υπογραμμίζει.
Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, κάνει λόγο για «μια αμήχανη και ανεύθυνη στάση» από την ηγεσία του κόμματος και τονίζει πως «δεν αναγνωρίζει τις ιστορικές της ευθύνες για τη μη επίλυση του προβλήματος, ταυτόχρονα όμως ούτε και τη θετική παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου το 2008».
«Ελπίζω, σύντομα θα κατανοήσουν ότι ένα εθνικής σημασίας ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια, ώστε, αν υπάρξει προοπτική λύσης, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ευρύτατης κοινοβουλευτικής συναίνεσης», δηλώνει καταλήγοντας.
SPONSORED
«Αέρας» Χόλιγουντ στη Μύκονο: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το «Emily in Paris»
13:25
Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, οδηγοί και βοηθοί ασθενοφόρων διασωστών
13:19
Πολυκατοικία κατέρρευσε στη Γερμανία έπειτα από έκρηξη - Αγνοούνται δύο γυναίκες και ένας άντρας
13:14
Μιχαηλίδου: «Κανείς δικαιούχος δεν θα απενταχθεί από το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ»
13:10