ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα είναι εφικτά

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα είναι εφικτά
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το ΕΣΡ έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την διαδικασία υποβολής φακέλων υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες και εκτίμησε πως ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των ενδιαφερομένων θα έχει ολοκληρωθεί λογικά σε περίπου ένα μήνα.

«Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία διαδικασία όπου και το τοπίο το τηλεοπτικό θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με τη βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση. Υπάρχουν όλες οι διαδικασίες λοιπόν η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Νομίζω ότι αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστές αρχές, όλα είναι εφικτά, πρόσθεσε.

Αφού δεν καλύφθηκαν όλες οι άδειες, δεν υπάρχει δημοπρασία, είπε ακόμη ο κ. Παππάς προσθέτοντας πως δεν υπάρχει και λόγος προσφυγής στο ΣτΕ, αφού δεν κινδυνεύει κάποιος να χάσει την άδεια από κάποιον άλλο.

«Δεν θα υπάρχουν ενστάσεις. Αν υπήρχαν όλα αυτά πηγαίναμε για τετράμηνο και βάλε. Τώρα θα γίνουν όλα πολύ πιο γρήγορα. Ένας μήνας οπωσδήποτε για τον έλεγχο. Έρχονται εν τέλει 6 φάκελοι. Είχε κανείς τη δυνατότητα να καταθέσει πρόταση κ δεν κατέθεσε; Πολλές προϋποθέσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό έγιναν προϋποθέσεις απόδοσης άδειας», τόνισε και σχολιάζοντας την μία τηλεοπτική άδεια που έμεινε «ορφανή» είπε: «αφού οριστικοποιηθεί ότι η 7η είναι πράγματι ορφανή άδεια, θα είναι στην ευχέρεια του ΕΣΡ, μόλις εμφανιστεί ενδιαφερόμενος να του την δώσει. Αν εμφανιστούν 2 ενδιαφερόμενοι θα γίνει δημοπρασία. Φυσικά όλα αυτά μετά την οριστικοποίηση και παροχή των 6 αδειών».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι το Mega δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για μία από τις επτά τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς τόνισε πως «πρόκειται για μια επιχειρηματική επιλογή» και πρόσθεσε πως δημιουργεί αρνητικό τετελεσμένο για τους εργαζόμενους.

Για τα ραδιόφωνα τέλος, σχολίασε πως «δεν θα αδικηθεί κανένας. Στην Ευρώπη υπάρχουν 12.500 ραδιόφωνα, στην Ελλάδα 1000. Θα προκηρύξουμε 60-70 άδειες σε κάθε περιφέρεια. Αν τις προσθέσετε όλες μαζί πάλι κοντά στις 1000 θα είναι» και πρόσθεσε πως το τίμημα θα είναι απολύτως συμβολικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ