ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης στο CNN Greece για πολυνομοσχέδιο: Δόθηκαν ικανοποιητικές λύσεις σε θέματα «αγκάθια»

Ξυδάκης στο CNN Greece για πολυνομοσχέδιο: Δόθηκαν ικανοποιητικές λύσεις σε θέματα «αγκάθια»
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου)

Για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά και την παραίτηση Ζουράρι, αλλά και για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ μίλησε στο CNN Greece ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο των 1.531 σελίδων με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, πολλές από τις διατάξεις του οποίου προκάλεσαν αντιδράσεις και εντός της κυβέρνησης, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε πως για τα επίμαχα ζητήματα «έχει γίνει εκτενής συζήτηση, έχουν δοθεί κάποιες λύσεις που είναι πολύ πιο ικανοποιητικές από τις αρχικές διατυπώσεις».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων και την έντονη κριτική των κυβερνητικών βουλευτών για τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως «ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι μέσα στην διάρκεια της καταβολής θα γίνει αναπλήρωση για τις ομάδες που είχαν απώλειες στα επιδόματα».

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη «λογικά θα γίνει κάποιος ανασχηματισμός», μετά και την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ο οποίος πάντως έκανε γνωστή την πρόθεσή του να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

«Ο Κώστας Ζουράρις έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, καμιά φορά και διαφοροποιούμενος από το σύνολο των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην αποψινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου σε επίπεδο αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Ξυδάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και κάποιες αναφορές στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Σχολιάζοντας πάντως τη στάση του κυβερνητικού εταίρου στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο οποίος επιμένει στη μη χρήση του όρου Μακεδονία, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε:

«Είναι σεβαστή η άποψη του καθενός και θα προσέλθει έτσι στη βουλή αν και εφόσον τεθεί το ερώτημα για να ψηφίσει αναλαμβάνοντας τη δική του ευθύνη ενώπιον της ιστορίας. Από κει και πέρα όλα τα κόμματα αναγνωρίζουν ότι μία μίνιμουμ θέση στην οποία έχουν συμφωνήσει οι πολιτικές δυνάμεις εδώ και χρόνια είναι η σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία. Ήδη η προσωρινή-μεταβατική ονομασία που δέχεται ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών περιέχει τη λέξη Μακεδονία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ