Τσίπρας: Μετά τις εκλογές στην Κύπρο θα ανοίξει νέο «παράθυρο» για την επίλυση Κυπριακού
Συνάντηση με Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της πρώτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, που πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.
Ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, μετά τις εκλογές στην Κύπρο, στις 28 Ιανουαρίου, θα ανοίξει ένα «παράθυρο» για να αρχίσουν και πάλι οι διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού.
Για την ελληνική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός είπε ότι θα βάλει το δικό της «λιθαράκι» σε αυτή την κατεύθυνση.
Σχετικά με την Τριμερή ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ιορδανία παίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή στα θέματα της ασφάλειας και των προσφυγικών ροών, και επισήμανε ότι η στρατηγική των συνεργασιών έχει δώσει αποτελέσματα.
Πολυνομοσχέδιο και Μεγαλοοικονόμου τα κέρδη Τσίπρα - Στην Κύπρο σήμερα για την Τριμερή
Στη σημασία της Τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας αναφέρθηκε και ο κ. Αναστασιάδης, λέγοντας ότι η Ιορδανία έχει να προσφέρει στο προσφυγικό, στα ζητήματα της τρομοκρατίας και στο θέμα του Ιράκ.
Μετά την Τριμερή Σύνοδο και το γεύμα εργασίας ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπνάλα Β΄.
Kιτ πρώτων βοηθειών στα οχήματα: Τι αλλάζει και ποιο είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες
02:00
Ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης: Τέθηκε σε εφαρμογή από την ΑΑΔΕ - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Νέα εφαρμογή για εύκολη στάθμευση στην πόλη από τον Δήμο Αθηναίων - Πώς λειτουργεί
00:30
Μουντιάλ 2026: Παραμένει στον πάγκο της Βραζιλίας ο Αντσελότι παρά τον αποκλεισμό
23:59