ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τους «8»

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τους «8»
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με κύριο θέμα στην «ατζέντα» τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, έφτασε σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στο Αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τουρκική αντιπροσωπεία αναμένεται να συναντηθεί αύριο με ομάδα εργασίας του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπασπύρου.

Μετά από την εν λόγω σύσκεψη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας Μπιλάλ Ουτσάρ θα συναντηθεί εθιμοτυπικά με τον Έλληνα υπουργό Σταύρο Κοντονή

Ο Άρειος Πάγος έχει πει όχι στην έκδοση των 8 Τούρκων.

Προσφάτως, όμως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι για να συνεχιστεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη ποινική διαδικασία σε βάρος τους θα πρέπει προηγουμένως να υποβληθεί επίσημο αίτημα από την Τουρκία ή μήνυση.

H Άγκυρα έχει πολλές φορές εκφράσει τη δυσφορία της απέναντι στη χώρα μας για τη μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών ενώ έχει χαρακτηρίσει τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης «πολιτικές».

Μετά τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους Τούρκους στρατιωτικούς τον Δεκέμβριο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εξαπολύσει σφοδρά «πυρά» εναντίον της χώρας μας ενώ παράλληλα είχε προειδοποιήσει ότι η εν λόγω απόφαση θα πλήξει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ