ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την εντονότατη αντίδραση του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη το μεσημέρι του Σαββάτου, μερικές ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

«Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, όμως, υπογραμμίζει ότι «τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα», βάζοντας στο «στόχαστρο» τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου» αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συμπληρώνει: «Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου».

Υπογραμμίζει δε, ότι «οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

Την επίθεση καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη: «Για πόσο καιρό θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί».

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέρει ότι η ιστορία του Μίκη Θεοδωράκη «δεν μουτσουρώνεται» και υπογραμμίζει ότι η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει «επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο».

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται» έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ