ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης κατά Μίκη Θεοδωράκη και ΝΔ

Βούτσης κατά Μίκη Θεοδωράκη και ΝΔ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στο στόχαστρο του Νίκου Βούτση βρέθηκαν ο Μίκης Θεοδωράκης για τα όσα είπε στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα και η ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε ομιλία του στην εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) με θέμα: «Μακεδονικό: Η λύση;» καταλογίζει επικίνδυνο λαϊκισμό στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη μεταστροφή της στο θέμα της σύνθετης ονομασίας και την κατηγορεί ότι συναινεί στο «μπλοκάρισμα» κάθε προσπάθειας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

«Ήδη έχουν περάσει δυο εβδομάδες από τότε που η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει κάνει αυτή την ολοκληρωτική μεταστροφή, επί της ουσίας του ζητήματος, καθώς πλέον αναφέρεται σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το ’92 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ομολογία ότι στο όνομα της τακτικής σύμπλευσης και ομογενοποίησης με ό,τι οπισθοδρομικό και ακροδεξιό κινείται στην ελληνική κοινωνία και την πολιτική ζωή, μπαίνουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα, ο ρόλος της χώρας μας ως πόλου σταθερότητας στην περιοχή, η τήρηση των διεθνών υποχρεώσεων», αναφέρει.

Οξύτατη κριτική ασκεί και στον Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο ωστόσο, δεν κατονομάζει. Χαρακτηρίζει πολιτικό μιθριδατισμό τη στάση του γνωστού μουσικοσυνθέτη και σημειώνει ότι «δυστυχώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και ελάχιστοι παράγοντες με διαδρομή στην Αριστερά που έχουν περιπέσει σε μια κατάσταση πολιτικού μιθριδατισμού, λόγω της υστερικής και ιστορικά μυωπικής αντίθεσής τους προς την Κυβέρνηση».

Στην ομιλία του, σχολιάζει καυστικά το γεγονός ότι η ομιλία Θεοδωράκη χαιρετίστηκε από τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας «καθείς εφ’ ω ετάχθη» και μιλά για «δυνάμεις και παράγοντες που επανανομιμοποιούν την ύπαρξή τους αποθεώνοντας από κοινού, όλοι μαζί, τη διχαστική ρητορική για “εθνομειοδότες” και για “αριστερόστροφο φασισμό»”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ