ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λένε κύκλοι του Καραμανλή για τα θέματα του μοριακού ελέγχου και των εμβολίων της γρίπης

Τι λένε κύκλοι του Καραμανλή για τα θέματα του μοριακού ελέγχου και των εμβολίων της γρίπης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με τις επισημάνσεις του Δημήτρη  Αβραμόπουλου, όσον αφορά στα όσα δήλωσε ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες για τα θέματα του μοριακού ελέγχου και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, συμφωνεί το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα» έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «σκευωρία», αναφερόμενος στη δικογραφία της Novartis.

O Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά αλλά και αίτημα στον Άρειο Πάγο για να ανακληθεί άμεσα η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

«Λέει ο μάρτυρας ότι ο "υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή". Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αυτό είναι εύσημο για τον Καραμανλή» δήλωσε επίσης ο κ. Αβραμόπουλος.

Στην κατάθεσή του, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» ανέφερε ότι ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρήγγειλε από τη Novartis εμβόλια γρίπης για τον H1N1.

«[…] Ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού ήταν στην συγκεκριμένη περίπτωση αναντίστοιχα υψηλό (υπερπολλαπλάσιο) σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό» είπε στην κατάθεσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ