Α. Τσίπρας: Κεφαλαιώδους σημασίας για Ελλάδα και Κύπρο οι τριμερείς συνεργασίες
Ως κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο θεωρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συνέχιση της κοινής στρατηγικής, η οποία αναπτύσσεται σε επίπεδο τριμερών συνεργασιών.
Σε δηλώσεις που δημοσιεύονται στις κυπριακές εφημερίδες Φιλελεύθερος και Σημερινή, ο κ. Τσίπρας υποδεικνύει ότι αυτή η στρατηγική αποδίδει και διαβεβαιώνει ότι θα εμβαθυνθεί, ώστε Ελλάδα και Κύπρος να εδραιωθούν ως ο ευρωπαϊκός πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή.
Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι η Αθήνα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου.
Όπως είπε, ήταν κοινή θέση και στάση η επιδίωξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι τώρα η επανέναρξη και των διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και παραμένει κοινή.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποτιμά τη συνεργασία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη ως μία από τις πιο αποδοτικές ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία χρόνια.
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε Κύπριους δημοσιογράφους, που συμμετείχαν σε αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
SPONSORED
Ευρυτανία: Ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση όλμου που εντοπίστηκε σε δάσος
16:52
«Η Ρωσία προσπαθεί να εξαγάγει σιτηρά από την Κριμαία μέσω αμερικανικών εταιρειών», λέει ο Ζελέσνκι
16:39
«Πρεμιέρα» για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας
16:30
Συμμορία στα Βορίζια: Θείος και ανίψια έκαιγαν ΙΧ και ελαιόδεντρα για να εκβιάζουν τους αγρότες
16:24