ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχόλιο της ΝΔ για την επικοινωνία Τσίπρα - Γιλντιρίμ

Το σχόλιο της ΝΔ για την επικοινωνία Τσίπρα - Γιλντιρίμ
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζουν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος: «Η ΝΔ θεωρεί θετικές τις ενέργειες για την αποκλιμάκωση της χθεσινής έντασης στο Αιγαίο, αλλά θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, κάτι που όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε να τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ».

Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του πως γεγονότα όπως το χτεσινό στην περιοχή των Ιμίων υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό, ο Γιλντιρίμ με τη σειρά του, ισχυρίστηκε πως δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ