ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μαδρίτη η ΝΔ, στα μαχαίρια Ντόρα - Σαμαράς

Στη Μαδρίτη η ΝΔ, στα μαχαίρια Ντόρα - Σαμαράς
Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς σε παλιότερη, κοινή συνέντευξη Τύπου Eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη Μαδρίτη “μετακομίζει” η Νέα Δημοκρατία καθώς τις επόμενες μέρες διεξάγεται το εκλογικό συνέδριου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

Το ενδιαφέρον, πάντως, μονοπωλεί η “συγκατοίκηση” της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα μιλήσει σε μία από τις θεματικές συζητήσεις που διοργανώνει το ΕΛΚ.

Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολεμικό μετά την απόφαση να μην προταθεί από την ελληνική πλευρά η υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη για μια από τις θέσεις Αντιπροέδρου του ΕΛΚ. Από την πλευρά της πρώην υπουργού εξωτερικών εξαπολύεται σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο και κατηγορεί πως παρασκηνιακά δημιούργησε αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη για την υποψηφιότητά της επισημαίνοντας πως μία ψήφος υπέρ της κ. Μπακογιάννη θα έστελνε μήνυμα παρέμβασης στα εσωτερικά της ΝΔ, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών αποτελούσε προσωπική πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Από το περιβάλλον, πάντως, του κ. Σαμαρά ξεκαθαρίζουν πως δεν υπήρξε καμία τέτοιου είδους παρέμβαση και πως ουδέποτε ο πρώην Πρωθυπουργός ασχολήθηκε με το θέμα. Οι σχέσεις του κ.Μειμαράκη με τον Αντώνη Σαμαρά παραμένουν παγωμένες, με τον Πρόεδρο της ΝΔ να κατηγορεί τον προκάτοχό του πως στηρίζει ανοιχτά αλλά και παρασκηνιακά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως επικεφαλής, αναχώρησε ήδη για την Ισπανική πρωτεύουσα όπου στο περιθώριο του Συνεδρίου θα έχει σειρά διμερών επαφών με ευρωπαίους εταίρους όπως οι κκ. Ραχόι και Κοέλιο. Στη Μαδρίτη θα βρεθεί την Τετάρτη το απόγευμα και η Αγκελα Μέρκελ με την οποία πάντως δεν έχει κλείσει κάποιο ραντεβού. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μειμαράκης μετά το “όχι” της ΝΔ στη Βουλή πριν λίγες μέρες δεν καίγεται να συναντηθεί με τη γερμανίδα Καγκελάριο θέλοντας προφανώς να αποφύγει και νέες πιέσεις για να στηριχθεί από τη ΝΔ η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη Μαδρίτη μεταβαίνουν και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του κ. Μειμαράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ