ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολύ ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Θ.Δαβάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολύ ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Θ.Δαβάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας του κόμματος, Θανάση Δαβάκη.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος και το ζήτημα «ενδέχεται να έχει συνέχεια».

Να υπενθυμίσουμε πως ο βουλευτής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον δήμο Σπάρτης κατά της παραβατικότητας, είπε: «όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Δαβάκης επεσήμανε: «Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για πολιτικές και φοβόμαστε και τις ψήφους και δεν συμμαζεύεται» και επανάλαβε πως «απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανέναν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Αργότερα ο ίδιος ζήτησε συγνώμη για την τοποθέτησή του, επισημαίνοντας πως οι δηλώσεις του δεν εκφράζουν ούτε τον ίδιο ούτε και το κόμμα.

«Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον βουλευτή, κατηγορώντας τον για «πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα» και ζήτησε την παρέμβαση του Κ.Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως αν δεν το κάνει θα είναι «συνυπεύθυνος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ