ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικό σποτ της κυβέρνησης για την αναγκαιότητα της φαρμακευτικής κάνναβης

Τηλεοπτικό σποτ της κυβέρνησης για την αναγκαιότητα της φαρμακευτικής κάνναβης

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο της κυβέρνησης, για την ενημέρωση σχετικά με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης

«Είναι λογικό και δεν αλλάζει» καταλήγει το βίντεο.

Ο κ. Πάλλης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στο ενημερωτικό σποτ: «Την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών» σημειώνει και αναφερόμενος στα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ο βουλευτής λέει ότι οφείλουμε να τα σπάσουμε και πως «οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία τους προέχει πάνω απ' όλα».

Αυτό που στην Ελλάδα καταφέραμε επιτέλους, αναφέρει, είναι να υπάρξει πλαίσιο, στην παραγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και το υπουργείο Υγείας να δημιουργήσει την πλατφόρμα ώστε τα φαρμακευτικά προϊόντα να μπουν στη συνταγογράφηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασθενείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την είδηση για το νομοσχέδιο που θα τους επιτρέπει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς «έχουν ανάγκη την ανακούφιση, αλλά και τη θεραπεία».

Σε ανακοίνωσή του για την αναγκαιότητα της χρήσης κάνναβης, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει πως «ενώ η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής, ενώ ασθενείς στην Ελλάδα που τη χρειάζονται, τη στερούνται, η αντιπολίτευση ξόρκισε στη βουλή τη φαρμακευτική κάνναβη με λόγο κομπογιαννίτικο».

Και προσθέτει: «Η αμάθεια και η ειρωνεία ήταν η συνεισφορά της σε μια εποχή που ο πολιτικός αντίλογος είναι προλήψεις και δεισιδαιμονίες, είναι αναγκαίο να προβάλλεται ο ορθός λόγος. Το στοιχειώδες. Ευτυχώς για τους ασθενείς που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ