ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος

Βενιζέλος: Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση Novartis εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως δεν θέλει την έρευνα της υπόθεσης και το μόνο που κάνει είναι να λασπολογεί και να συκοφαντεί πολιτικούς της αντιπάλους. 

«Η σκευωρία σας παρασύρει σε αφέλειες, δολιότητες με την προβιά της αφέλειας. Λασπολογείτε, συκοφαντείτε, κομπορρημονείτε και μετά σαν δειλοί καταφεύγετε στην μόνη λύση που ξέρετε, αποφεύγετε την ουσιαστική διερεύνηση, την αναζήτηση της αλήθειας την απόδειξη της αλήθειας», είπε και πρόσθεσε πως η έρευνα μπορεί να γίνει μόνο στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα, όποιος κλείνει την επιτροπή με νομικίστικες παιδαριώδεις συζητήσεις δεν θέλει έρευνα. Εμείς θέλουμε έρευνα και για τα παραγεγραμμένα και για τις απιστίες και για την βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, για όλη την περίοδο μέχρι το 2018», ανέφερε και χαρακτήρισε εύθραυστο οικοδόμημα της σκευωρίας που εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους συμμετείχαν σε αυτό, πολιτικούς και δικαστικούς λειτουργούς.

«Τρεις κι ο κούκος» στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής

«Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος και ετοιμάζεστε όχι για την καθαρή έξοδο στις αγορές αλλά για την βρώμικη δική σας έξοδο από την εξουσία», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στα εθνικά θέματα και στο αν θα είναι η ίδια κυβέρνηση ή άλλη στη χώρα. «Είπα ότι δεν θα έρθει η λύση για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων. Ελπίζω να αποσυμφορηθεί η πίεση ενόψει της συνόδου τους ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. Θα δούμε ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα τότε με το ρυθμό που παίρνουν οι εξελίξεις», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ