Στην Επιτροπή «στέλνει» και τον Μιχαλολιάκο ο Βούτσης
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπει και τον Νίκο Μιχαλολιάκο ο Νίκος Βούτσης, για την πλήρη κάλυψη που παρείχε στους βουλευτές του Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο σχετικά με τις επιθέσεις τους στον μουσουλμάνο βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά.
Ο Πρόεδρος της Βουλής που ήρθε σε κόντρα με τον επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια, όταν εκείνος ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ πιστοποιητικό ελληνικότητας από τους μουσουλμάνους βουλευτές, απέστειλε το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη αναφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα μίσους και του διχασμού», αναφέρει στην επιστολή του και προσθέτει: «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με την πλήρη κάλυψη του Προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας».
Σοβαρές καταγγελίες για κανιβαλισμό Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό μέτωπο - Διαψεύδει η Μόσχα
23:48
Κόντρα Κιέβου - Τελ Αβίβ για πλοίο με σιτηρά από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
23:44
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ - ΑΡΑΓΤΣΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διπλωματικές διεργασίες ΗΠΑ – Ιράν με φόντο τα Στενά του Ορμούζ: Προτάσεις και αντιπροτάσεις για το άνοιγμα και τον τερματισμό του πολέμου
23:32
ΟΗΕ: Η Ελλάδα στηρίζει κοινή δήλωση 90 χωρών για το άμεσο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
23:25